PORINUT MJUZIKL I TANKER ‘BAMBINA’: ‘Napokon će narod izaći iz teatra ispunjen, sretan, zaigran i veseo što je pogledao jednu sjajnu predstavu’

Autorica: Antonia Klanac, Dalmatinski portal

Mjuzikl ‘Bambina’ koji kroz hitove Nene Belana u režiji Krešimira Dolenčića i po libretu Ane Tonković Dolenčić govori o Splitu 80-ih godina prošlog stoljeća, premijerno je izveden sinoć na velikoj pozornici splitskog Hrvatskog narodnog kazališta. Puno gledalište i dugotrajni pljesak pokazao je kako se publici svidjela priča o gradnji tankera ‘Bambina’ u splitskom škveru. Intendant Srećko Šestan je goste s hostesama na početku dočekao prikladno odjeven – u trlišu, baš kao pravi škverani, a po završetku premijere poručio je da će ‘Bambina’ sigurno ploviti dugo vremena kazališnim vodama.

– Od prve ideje do realizacije mjuzikla prošlo je godinu dana. Pravo veselje bilo je gledati kako nastaje ovaj projekt, da nije bilo dugotrajnog procesa ne bi dobili ovako dobru predstavu, a kako mi se čini na zadovoljstvo splitske publike. Toplo se nadam da smo naš trud opravdali, da smo ugradili kvalitetne materijale i siguran sam da će ‘Bambina’ ploviti dugo na ovim našim kazališnim vodama – poručio je Šestan.

Mjuzikl govori o mladom inženjeru koji se suočava s korupcijom, ima probleme sa sindikatom škvera, a zaljubi se i u praktikanticu što prouzroči probleme u obitelji i dovodi do niza melodramatskih obrata. Junaci ove priče dolaze iz prepoznatljive galerije splitskih likova, od Ravnih njiva preko škvera do Meja, suprotstavljeni su društvenim razlikama i predrasudama koje se prepoznaju u svakom vremenu, a tumače ih Ksenija Prohaska, Stipe Radoja, Tea Požgaj, Dora Bogdanović, Andrijana Vicković, Vicko Bilandžić, Silvana Stanić, Giuliano Đanić, Zorana Kačić Čatipović, Tajana Jovanović, Nenad Srdelić, Filip Radoš, Stefan Kokoškov, Tonči Banov i Pere Eranović.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Iz media