Mjuziklu “Bambina” zbilja više ne treba dodatne reklame – interes je toliki da su za premijeru na Valentinovo i iduće dane karte rasprodane pa su u HNK Split odlučili ubaciti i jednu dodatnu izvedbu, 16. veljače, u 18 sati.

Autor: Jasmina Parić, Slobodna Dalmacija
Foto: Vojko Bašić/ Hanza Media

U teatru su, ipak, prije klasične presice prikazali djelić probe, dvije scene iz splitskog škvera u kojem se osamdesetih godina gradi “Bambina”, tanker srednje tonaže za grčkog brodovlasnika.

U jednoj sceni pojavio se Tonči Banov, član Opere, koji tumači Mirka Perića poznatog kao Pajdo, čudnog, originalnog i duhovitog Splićanina čije su se dosjetke godinama prepričavale, a inače je bio odličan mehaničar. Potom, na sceni je uz “Sunčan dan” pustila glas glumica Zorana Kačić Čatipović, čije su vokalne sposobnosti poznate – mogla bi se mirne duše preseliti i u operu – a uz nju, sasvim slobodno i neopterećeno, glumi glazbenik Giuliano.

– Kada pogledamo tko sve nastupa u “Bambini” – uključivši glumce, soliste, zboriste i orkestar, Nenu Belana i njegov band, dolazimo do broja od osamdeset ljudi – rekla je dramaturginja Ana Tonković Dolenčić.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Iz media